Ontdek meer op het V-Kam Education blog - Pagina 1

 • Uitgelicht: de preventiemedewerker

  Elk bedrijf moet er één of meerdere hebben: een preventiemedewerker. Verplicht gesteld door de Arbowet. Bij een kleiner bedrijf - met 25 of minder werknemers - mag je als werkgever zelf de rol van preventiemedewerker invullen. Maar wat is dat nou eigenlijk, een preventiemedewerker?

  Geplaatst op 4 juni 2020

  Lees verder
 • De preventiemedewerker: een verplichte functie?

  Voor de meeste bedrijven geen onbekend begrip: de preventiemedewerker. Met zijn of haar functie een belangrijk middelpunt op het gebied van preventie en bescherming. Maar is de functie ook verplicht? Of is het optioneel ?

  Geplaatst op 3 juni 2020

  Lees verder
 • Hulpverlenen in tijden van corona, hoe doe je dat?

  De intelligente lockdown brokkelt langzaam af, kappers zijn weer open en ook de kinderen mogen (voor een deel) naar school. Maar het advies om zoveel mogelijk thuis te werken blijft, net als de anderhalvemetersamenleving. Duidelijk, maar hoe verleen je als bhv’er nu de juiste hulp? En hoe communiceer je als hoofd-bh’ met je werkgever, collega’s en mede-bhv’ers? In het gratis webinar van V-Kam Education – gegeven door trainer Otto Mulder en Marieka Baars – word je meegenomen in het onderwerp ‘BHV in crisistijd’. Otto: “Iedereen is verplicht om mensen in nood te helpen, de hulpverlening gaat gewoon door. Maar dan zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand”. We snappen dat dit misschien een aantal vragen bij jullie naar boven brengt, daarom hebben we de meestgestelde vragen hieronder in kaart gebracht. Marieke en Otto hebben deze zo zorgvuldig mogelijk proberen te beantwoorden.

  Geplaatst op 18 mei 2020

  Lees verder
 • Gratis webinar: 'BHV in crisistijd'

  Gratis webinar: 'BHV in crisistijd' Gratis webinar voor alle BHV verantwoordelijken!   Ben je 'Hoofd BHV' of 'BHV verantwoordelijke'? In deze bijzondere tijden van de coronacrisis ontstaan er allerlei nieuwe situaties.

  Geplaatst op 4 mei 2020

  Lees verder
 • Gratis webinar: Arbo & Preventie in crisistijd

  Ben je Preventiemedewerker, KAM professional of Veiligheidskundige? In deze bijzondere tijden van het corona crisis ontstaan er allerlei nieuwe situaties. Hoe ga je hier mee om? Hoe kan je tijdens deze crisis jouw Arbo- en Preventie-rol toch goed blijven uitoefenen? Hoe ga je om met de thuiswerkrisico’s? Hoe blijf je de veiligheidsrisico’s beheersen? Vragen waar we jou mee gaan helpen in ons  gratis webinar op donderdag 23 april van 14:00  – 15:00 uur .

  Geplaatst op 15 april 2020

  Lees verder
 • Ontdek de 10 gouden tips voor elke preventiemedewerker!

  Of je nu preventiemedewerker bent of een cursus preventiemedewerker gaat volgen; de kans is groot dat je wel wat praktische tips kunt gebruiken. Want wat zijn nu precies de belangrijkste aandachtspunten, met welke praktijkscenario’s moet je rekening houden en hoe zorg je ervoor dat je jouw taak als preventiemedewerker optimaal kunt uitvoeren? Deze 10 gouden tips helpen jou verder! Dit artikel is tot stand gekomen na diverse interviews. Jaarlijks verzorgt V-Kam Education de cursus preventiemedewerker en de opleiding preventiemedewerker aan honderden preventiemedewerkers.

  Geplaatst op 2 april 2020

  Lees verder
 • Duurzamer werken? Ken de risico’s van langdurig zitten

  Langdurig zitten blijkt de grote nieuwkomer te zijn op de ESENER Risicolijst. ESENER doet onderzoek naar nieuwe en opkomende risico’s van werknemers in Europa. Naast langdurig zitten blijkt ook het maken van repeterende bewegingen van hand en arm bovenaan de lijst te staan. Mogelijke risico’s, om goed in de gaten te houden.  Werknemers die in een verkeerde werkhouding werken, hebben meer kans op klachten aan hun spieren, pezen of gewrichten. Preventie bij dit soort klachten is dus van belang, om je werknemers op een duurzame en gezonde manier in te kunnen blijven zetten. Met het onderzoek van ESENER worden bedrijven in Europa gevraagd naar onderwerpen rondom gezond en veilig werken.  De eerste uitkomsten van de European Survey of Enterprises on New and Emerging Risks (ESENER-3) zijn in november 2019 gepresenteerd.

  Geplaatst op 4 maart 2020

  Lees verder
 • De overstap naar ISO 45001

  OHSAS 18001-certificaten zijn na 12 maart 2021 niet meer geldig Organisaties met een OHSAS 18001-certificaat hebben nog tot 12 maart 2021 de tijd om over te stappen op een ISO 45001-certificaat. Het ISO 45001 ‘Managementsystemen voor gezond en veilig werken – Eisen met richtlijnen voor gebruik’ werd gepubliceerd in maart 2018 en richt zich op een gezonde en veilig werkomgeving voor werknemers. Lees hier wat deze overgangstermijn voor jouw organisatie kan betekenen.

  Geplaatst op 24 februari 2020

  Lees verder
 • Elektromagnetische velden: schadelijk of niet?

  Gevolgen van elektromagnetische velden in arbeidssituaties Elektromagnetische velden: wat zijn dat nu precies en wanneer kunnen werknemers daar last van krijgen? Sinds juli 2016 is de Arbowet rondom magnetische velden gewijzigd en zijn werkgevers verplicht om de mogelijke risico’s die kunnen ontstaan bij het gebruik van elektromagnetische velden in arbeidssituaties in kaart te brengen. Maar tot nu toe is er nog veel onwetendheid over het onderwerp.

  Geplaatst op 13 november 2019

  Lees verder
 • Draag jij de juiste veiligheidsschoenen? Check het hier!

  Schoenen, je trekt ze aan zonder erbij na te denken. Het hoort bij het dagelijkse ritueel. Toch hebben de schoenen die je draagt een groter effect op je gezondheid dan je misschien denkt. Veiligheidsschoenen zijn voor veel werknemers een verplicht onderdeel van hun outfit, maar hoe weet je nou of je wel de juiste veiligheidsschoenen draagt? Wij kijken met je mee.

  Geplaatst op 14 oktober 2019

  Lees verder
 • Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving op de schop

  De Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet wordt gewijzigd De wijziging heeft alles te maken met het verschil in de hoogte van de boete bij arbeidsongevallen. Ook komt er een strenger toezicht op de aanwezigheid van een risico-inventarisatie en – evaluatie. Wat dat precies inhoudt en wat voor gevolgen dat heeft, lees je in dit artikel.

  Geplaatst op 19 augustus 2019

  Lees verder
 • Arbochecklist: maak het je gemakkelijk

  Werk je met uitzendkrachten? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Om veilig te kunnen blijven werken, moet je uitzendkracht namelijk beschikken over een aantal kwalificaties. Ook een risico-inventarisatie is van belang. De Arbo checklists helpen je om dit zo zorgvuldig mogelijk (en makkelijk!) uit te voeren.

  Geplaatst op 15 augustus 2019

  Lees verder
 • Update NEN 3140: de belangrijkste veranderingen op een rij

  De NEN 3140, het Arbobesluit rondom de bedrijfsvoering van elektrische installaties, is onlangs aangepast. De vernieuwingen zorgen er onder andere voor dat het aanwijsbeleid van bedrijven nóg belangrijker wordt.

  Geplaatst op 19 maart 2019

  Lees verder
 • Bewust achter je beeldscherm

  De nieuwe versie van het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit), gepubliceerd op 5 december 2018, zorgt onder andere voor het schrappen van de maximale aangesloten duur van twee uur die werknemers achter een beeldscherm mogen werken. Des te belangrijker is nu de rol van de werkgever wat betreft beeldschermwerken.

  Geplaatst op 27 februari 2019

  Lees verder
 • Zo ga jij in 4 stappen naar de nieuwe ISO 45001

  Stap 1: PLAN Wil jij je organisatie naar de nieuwe ISO 45001 norm brengen? Maak kennis met ons handige vierstappenplan volgens de plan-do-check-act cyclus* en wees ervan verzekerd dat je niets over het hoofd ziet. Bestudeer de nieuwe ISO 45001 norm Voordat je begint met de invoering van het veiligheidsmanagement- systeem volgens ISO 45001 is het verstandig om de norm en normeisen goed te bestuderen. Kijk niet alleen naar de norm zelf, maar probeer ook via andere kanalen informatie te krijgen over de werking van het veiligheidsmanagementsysteem. Daarbij kun je denken aan  https://www.sccm.nl . 

  Geplaatst op 18 juli 2018

  Lees verder

V-Kam Education werkt onder andere voor:

Meer opdrachtgevers